През миналия сезон "Левски" е платил 153 000 лв. глоби заради феновете
Бизнесменът Спас Русев продължава да бъде собственик на футболния клуб "Левски". Акциите му не са "джиросани", не са прехвърлени на друго лице и все още са негова собственост. Това разкри финансовият директор на "сините" Красимир Иванов по време на срещата между ръководството и феновете на клуба в зала "Универсиада".
 
Главният акционер на Левски Спас Русев се оттегля от клуба

БГНЕС


"Няма юридическа форма, която да дава възможност за депозиране на акции. Не съм казвала, че Спас Русев е депозирал акциите си в клуба. Ние, като изпълнителни директори, не можем да позволим акциите да попаднат в ръцете на човек, който няма ясна визия за бъдещето на клуба и на който вие, феновете, нямате доверие", обясни изпълнителният директор Диана Иванова, след което допълни, че "личностите, довели "Левски" до това състояние, не могат да се назоват поименно".

БГНЕС

Четете повече на Gong.bg: Левски е обезпечен до края на сезона

Красимир Иванов си навлече гнева на феновете, като разкри, че през миналия сезон "Левски" е платил 153 000 лв. глоби заради феновете. Привържениците пък вкарали в касата на клуба средно по 23 000 лв. на мач, което не е достатъчно за покриването на разходите по едно домакинство на "сините". То възлиза на малко над 50 000 лв.
 
"Футболът е бизнес", припомни още Иванов.
БГНЕС