Иван Костов: Оставката на кабинета е бягство от отговорност
Иван Костов: Оставката на кабинета е бягство от отговорност / Sofia Photo Agency, архив
Иван Костов: Оставката на кабинета е бягство от отговорност
61663
Иван Костов: Оставката на кабинета е бягство от отговорност
  • Иван Костов: Оставката на кабинета е бягство от отговорност

Оставката на правителството е дезертиране от отговорност и прегръщане на политиката на БСП и ДПС. Това заяви съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов. По думите му с оттеглянето на Борисов проблемите няма да се решат.

"Не разбрах защо трябваше да се предава това по телевизията, защото телевизията показва в момента дезертирането на ГЕРБ от своята отговорност", каза Костов. Той коментира още: "Бойко Борисов директно връчи в момента управлението на БСП и ДПС, защото отказа да решава проблемите на хората. А щом отказа да решава проблемите на хората, щом няма яснота да решава проблемите на хората, той не е този политик, който трябваше да бъде министър-председател на страната. Това не е дясно управление, това е фалшификация, сриването на която днес сме свидетели.

Този опит да натовари мен и Синята коалиция, колегите ни от Демократи за силна България и "Единство" със собствената си отговорност няма да убеди никого. Това е жалък опит, жалък поклон, жалко снижаване пред десните избиратели на страната. Виждате - не съм аз отговорен, неспособният, некадърният, страхливецът, който не може да реши проблемите. Виновен е Костов, там, в десния ъгъл и Синята коалиция. Това той се опитва да пробута на хората на улицата. Кой ще му повярва, ще видим на изборите".