Христина Христова напуска ръководните органи на НДСВ
Христина Христова напуска ръководните органи на НДСВ / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

Бившият председател на НДСВ Христина Христова обяви, че напуска ръководните органи на партията. Това тя е посочила в писмо до ръководството на НДСВ, което бе изпратено и до медиите.

Христова е посочила, че е член на Политическия съвет и на Националния съвет, но не намира "никаква полезност в тези си позиции". Засега оставам член на НДСВ, но очаквам радикална промяна в управлението и политическото поведение на партията, е написала в писмото си Христова.

Тя отбелязва, че не би искала да участва в "компрометирането на НДСВ като либерална партия с демократични ценности". В писмото Христова коментира намеренията за коалиции и решението на Соломон Паси да напусне партията.

Смятам, че случващото се е в резултат на пълното обезличаване и заобикаляне на основните принципи на устава на партията за колективни решения и отговорности, е написала Христова в писмото си до ръководството на НДСВ. Тя смята, че предложението на Соломон Паси за закриване на НДСВ поради изчерпване на каузите му, е редно да бъде обсъдено на подходящ партиен форум.