Групата на коалиция ББЦ ще се нарича Български демократичен център
Групата на коалиция ББЦ ще се нарича Български демократичен център / снимка: БГНЕС

Парламентарната група на коалиция „България без цензура” (ББЦ) ще се нарича Български демократичен център, защото това отговаря в най-голяма степен на политическите ни възгледи и намерения. Това заяви в словото си в тържественото заседание на 43-ото Народно събрание председателят на парламентарната група Светлин Танчев.

„Декларираме, че ще направим всичко възможно да има колкото се може по-дълго работещ български парламент и правителство с грижа за народа. Ще го направим със същата непоколебимост, с която ще сторим всичко възможно да разтурим този парламент, ако установим, че той обслужва лобистки интереси”, каза Танчев.

Избирателите ни казаха просто, че нито един от нас няма монопол над властта, нито един да не злоупотребява с властта, посочи Танчев. Може би 43-ото Народно събрание е най-представителният парламент в историята на България, посочи той. Вотът ни задължава да направим компромиси с това, което ни различава, каза още Танчев.

„Готови сме да подкрепим кабинет на възможно най-широкото представителство, но няма да забравим, че бяхме създадени именно от народното недоволство срещу управлението на тези, на които по Конституция и по народна воля им се полага да направят първия опит за съставяне на правителство”, заяви той.

Нашите приоритети са стопанското и духовно спасение на нацията, декларира Светлин Танчев. Според него е необходимо създаване на постоянна парламентарна комисия с 50% участие на граждански организации, която да преценява практическата ефективност на всеки законодателен акт на 43-ия парламент.

Светлин Танчев призова останалите политически сили към „по-малко партийни страсти и повече добро възпитание, толерантност и грижа за хората”.