Градушка удари на места в страната.



Ледени късове паднаха над Костинброд, Сопот, Карлово и село Ключ в община Петрич.













Буря се разрази и в района на Ямбол и на Момин проход.





За последното денонощие проливни дъждове паднаха и в Кърджалийско. Крумовград и Кирково пострадаха най-много. От обилния валеж е преляло коритото на река Кирковска, преминаваща през селото и е заляла района на автогарата в около 50 см. вода. Залети са били и други участъци от пограничното село, като улици и търговски обекти, предава БТА.



Няма нанесени сериозни поражения по инфраструктурата на Крумовград вследствие на падналия дъжд. Това каза кметът Себихан Мехмед. По думите ѝ дъждът в града е валял от 7:30 до 10:30 часа обилно и допълни, че основно пораженията са наноси пръст по пътната инфраструктура.



Вследствие на дъжда са били залети селскостопански ниви и оранжерии, които представляват площи извън регулация. Именно на тях са разпространените кадри и снимки в интернет пространството", обясни кметицата. 

Припомняме, че жълт код за значителни валежи от дъжд е обявен от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) в 8 области у нас. Предупреждението важи за следните области: Варна, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня