ГЕРБ обяви война на БСП в Карлово след свалянето на председателя на ОбС
ГЕРБ обяви война на БСП в Карлово след свалянето на председателя на ОбС / netinfo

Председателят на Общинския съвет в Карлово Николай Петков, който е избран от квотата на ГЕРБ и е общински лидер на партията, бе свален от поста в четвъртък. На редовна сесия 11 общински съветници, начело с областния лидер на партия „Зелена България” Лъчезар Бакърджиев, поискаха предсрочно прекратяване на правомощията на Петков. Мотивите са за недобро сработване между Общинския съвет и администрацията в Карлово.

Това не е в полза на никого, особено на гражданите, а Общинският съвет не взима ефективни решения, коментира Бакърджиев.

Атаката срещу мен е организирана от БСП и е политическа атака срещу ГЕРБ, коментира сваленият досегашен председател Николай Петков. Той декларира, че партията му обявява „открита война на непрозрачното управление на Карлово”.

Петков съобщи, че съветниците от ГЕРБ ще искат пълна проверка на разпоредителните сделки и ще сезират компетентните органи за отказа на кмета Найден Найденов да изпълни решението на Общинския съвет, което го задължава да докладва в местния парламент всички поръчки на стойност над 10 000 лева.

Николай Петков бе свален от поста с 18 гласа „за”, 14 „против”, и един недействителен. До провеждане на избор за нов председател на Общински съвет тази длъжност временно ще заема настоящият заместник-председател Христо Тахчиев от квотата на „Зелена България”.