Държавата влиза в хотела на Ванко 1, смениха пазача на джипа му
Държавата влиза в хотела на Ванко 1, смениха пазача на джипа му / DarikNews.bg, Пловдив
Юристконсултът Елена Гинаева.
47424
Юристконсултът Елена Гинаева.
Адвокат Дарина Тодорова
  • Юристконсултът Елена Гинаева.
  • Адвокат Дарина Тодорова

Областна администрация започна процедура по влизане във владение на хотела на Ванко 1. Предстои специалисти от отдел „Държавна собственост" към Областна администрация-Пловдив да опишат подробно вещите, които се намират вътре в сградата. Ще бъде направен списък и семейство Главчеви ще бъдат поканени да си ги приберат. Едва тогава ще се преценява какво точно ще е предназначението на имота. Сградата по документи е в груб строеж и е с акт 14.

Днес представители на областна администрация бяха поканени да приемат с протокол смяната на пазача на джип Мерцедес ML 350 - емблематичният автомобил на рапъра, обясни юристконсултът от областна администрация Елена Гинаева.

Досега пазач на автомобила е била майката на Ванко 1 - Цветана Главчева. Хотелът в момента е в окаяно състояние. Всичко, което е имало някаква стойност, е откраднато. Предстои процедура за изземване на самия имот или ще се предаде доброволно на областна администрация, обясни адвокат Дарина Тодорова.

Седеметажният хотел беше отнет в полза на държавата през март. Тогава Върховният касационен съд прецени, че имотът е придобит по престъпен начин. Съдът не уважи защитата, която твърдеше, че за въпросния хотел е изтеглен заем в размер на 400 000 лева, който е бил погасен предсрочно през 2003 година. По думите на адвокатите парите на семейство Главчеви били от продажбата на животни и селскостопанска продукция.

Съдът не взе под внимание тези твърдения и отне хотела в Пловдив в полза на държавата. Съгласно разпоредбите на Закона за НАП, недвижими имоти, отнети в полза на държавата след влязла в сила присъда, могат да се предоставят на бюджетни организации за изпълнение на техните функции от Министерския съвет.

Държавата влиза в хотела на Ванко 1 смениха пазача на джипа му
netinfo

Други новини от Пловдив