Двама тийнейджъри загинаха при тежка катастрофа в Ново село,  трима ранени
Двама тийнейджъри загинаха при тежка катастрофа в Ново село, трима ранени / снимка: Impact Press Group, архив

Две момчета на 16 и на 15 години са загинали при тежка катастрофа, станала в Ново село, област Видин, снощи, съобщиха от пресцентъра на МВР. Катастрофата е станала около 21.00 ч. на ул. „Архитект Илия Попов”.

В района пред бившата мелница лек автомобил „Хонда” без регистрационни табели, напуска пътното платно и се блъска в железобетонен стълб, като го прекършва в основата. Автомобилът е бил също без седалки и без ръчна спирачка.

Пострадали са 19-годишен, настанен със сериозни травми в болницата, 18-годишен, който е с по-леки травми в болницата във Видин, и 22-годишен, който е прегледан и освободен за домашно лечение.

На местопроизшествието е извършен оглед. Все още не е ясно кой е управлявал автомобила. Назначени са експертизи и алкохолни проби. Работата по случая продължава.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 13 тежки катастрофи, съобщиха от МВР. От началото на месеца са станали 157 катастрофи, загинали са 15, ранени са 181, с опасност за живота са 8. От началото на годината са станали 576 катастрофи, загинали са 48, ранени са 697.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия. Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри и заснежени, почистени и обработени.