Димитров: ГЕРБ избра бягството от отговорност
Димитров: ГЕРБ избра бягството от отговорност / снимка: Sofia Photo Agency, архив

ГЕРБ избра пътя на предсрочни избори и подаване на оставка, пътя на бягство от отговорност. Това коментира пред Дарик съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров. Той описа този път като "пътя на БСП". Димитров припомни, че сините са искали да се създаде експертно програмно правителство, което да работи с парламента за незабавни мерки за решаване на проблемите, които хората са сложили на масата.

В момента ГЕРБ се опитва да прехвърли властта, защото не се справя, към БСП и Атака, смята Димитров. „Но евентуално правителство на БСП, Атака и други партии, които не са важни да ги обсъждаме в момента, може да събори валутния борд в много кратки срокове и да съсипе българската икономика", коментира съпредседателят на синьото обединение в парламента.

Председателят на икономическата комисия в НС обясни, че хората очакват бързи и категорични действия в момента, по-справедливи сметки, повишаване на доходи, политика на икономически растеж. Нищо от това няма да се случи, категоричен е той. По думите му до момента монополите са спечелили войната.