Цацаров определи различията си с правосъдния министър като тактически
Цацаров определи различията си с правосъдния министър като тактически / снимка: БГНЕС

До края на месеца прокуратурата ще възложи изготвянето на експертиза, която да изясни начина, по който е функционирала КТБ, коментира пред журналисти днес главният прокурор Сотир Цацаров.

Той допълни, че вече са осигурени средства за заплащане на труда на експертите, тъй като тази експертиза струва повече от обикновената счетоводна. В нея ще участват и международни експерти, отбеляза главният прокурор.

Председателят на Асоциацията на банките: Цялата истина за КТБ няма да излезе

Според него за българското разследване не е проблем това, че Цветан Василев се намира в Сърбия и процедурата по екстрадицията не е приключила. Цацаров припомни, че в такъв случай Василев може да бъде задочно подсъдим и коментира, че няма никаква информация за действията на сръбския съд. Сотир Цацаров изрази за пореден път несъгласие с проекта за промени в Закона за съдебната власт. По думите му изготвянето на такива законопроекти не може да става "на тъмно".

Отговорност за този проект носят Христо Иванов и заместниците му, тъй като текстовете бяха лансирани като дело на политическото ръководство на министерството, коментира главният прокурор.

Различията си с министър Христо Иванов Цацаров определи като тактически. Не приемам подхода, в който първо правим стратегията, после промени в конституцията, после ЗСВ, правим го, сглобявайки два законопроекта - единият - на съсловна организация, другият - за електронното правосъдие, коментира Цацаров.

 

Източник: БТА