Бойко Борисов получи отличието Политик на годината
Бойко Борисов получи отличието Политик на годината / снимка: DarikNews, Надя Коцева

Бойко Борисов получи наградата „Политик на годината" на официална церемония в Софийската градска художествена галерия. Собственикът на Дарик радио Радосвет Радев връчи на столичния кмет пластика „Триумфалната арка", изработена от Леда Старчева. По думите на Радев, това е национална награда, а не просто ведомствена.

През месец декември миналата година Борисов беше избран от слушателите на Дарик радио и читателите на DarikNews.bg за „Политик на година” с 49%. Това е негова трета победа в класацията, което по регламент го изключва от последваща номинация. Събитието се организира от Националното Дарик радио за 13-и пореден път.

Бойко Борисов заяви, че за първи път не се чувства удовлетворен от отличието, защото „съревнованието беше между мен и никой след мен”. За първи път в класацията „Политик на годината” присъства и категорията „Няма политик на 2008-ма година”. Според Борисов в момента има остър недостиг на лидери и затова всички партии, включително и ГЕРБ, трябва да излъчат нови лица. „Уличните протести затвърдиха това мнение, така че никой не може да обвини Дарик радио в субективност”, коментира Борисов.

Собственикът на Дарик радио Радосвет Радев връчи приза "Политик на годината" на Бойко Борисов с пожеланието: „През 2009 година да имате тези политически успехи, които задължително принуждават носителя на тази награда, особено когато важното за всички нас е по-доброто на България”.