5000 подписа против упадъка на Студентски град събраха в Сливен
5000 подписа против упадъка на Студентски град събраха в Сливен / cнимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Над 5000 са събраните подписи в протестната декларация, организирана от преподаватели от 10 СОУ „Й. Йовков" в Сливен, където работи майката на убития студент Стоян Балтов. В нея са се включили всички училища от град Сливен, от четирите общини в областта – Сливен, Котел, Твърдица и Нова Загора, преподаватели и помощен персонал от детските градини, служители в Районната здравноосигурителна каса, Регионалния център по здравеопазване, Община Сливен, Регионалния инспекторат на МОН.

Исканията са Студентски град да бъде върнат на студентите, да се забрани продажбата на алкохол там, да се затворят увеселителните заведения и на тяхно място да се отворят библиотеки, спортни бази и клубове по интереси за младите хора, да се засили полицейската охрана не само в районите на дискотеките, а и около студентските блокове.

В понеделник, 15 декември, подписката и исканията ще бъдат изпратени на председателя на Народното събрание Георги Пирински с копие до Министерски съвет, Министерството на образованието, МВР, омбудсмана на Републиката Гиньо Ганев и до кмета на София Бойко Борисов.

Новини от Сливен