43-ото Народно събрание с първо редовно заседание
43-ото Народно събрание с първо редовно заседание / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Днес е първото редовно заседание на 43-тото Народно събрание.

В началото на пленарния ден Добрин Данев от "БСП лява България" положи клетва като народен представител на мястото на Христо Белоев.

Предвижда се депутатите да изслушат заместник министър-председателя по икономическата политика, министър на регионалното развитие и министър на инвестиционното проектиране за готовността на Министерството на регионалното развитие и на Агенцията "Пътна инфраструктура" за предстоящия земен сезон.

Ще бъде изслушан и министърът на здравеопазването за проблеми с изпълнението на задължителния имунизационен календар по Наредба номер 15 на Министерството на здравеопазването.

Депутатите ще изслушат и заместник министър-председателя, министър на правосъдието, министъра на вътрешните работи и председателя на Агенцията за бежанците за предприетите мерки от страна на Министерския съвет по проблемите със засилващия се миграционен натиск към България.

Предвижда се като първа точка в петък да бъде обсъден доклад на Временната комисия по бюджет и финанси по доклад на Българската народна банка за събитията и предприетите действия, свързани с "Корпоративна търговска банка" АД и ТБ "Виктория" ЕАД.

43ото Народно събрание с първо редовно заседание
netinfo