18 мигранти с обвинения за безредиците в лагера в Харманли
18 мигранти с обвинения за безредиците в лагера в Харманли / БГНЕС

Районната прокуратура в Харманли повдига обвинения на 18 чужденци за безредиците в бежанския лагер в града на 24 ноември. Мигрантите са привлечени като обвиняеми за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост, съобщават от прокуратурата. Обвинените хора са разпознати от свидетели очевидци.

Пострадал при бунта в бежанския лагер полицай: Беше кошмарно, ще остана служител на реда

При бунтове в лагера в четвъртък, потушени от полицията, пострадаха 24 полицаи, както и мигранти, а 400 чужденци бяха задържани. Унищожено бе имущество на Държавната агенция на бежанците.

Прокуратурата: 400 мигранти са задържани за безредиците в лагера в Харманли

С постановление на наблюдаващия прокурор осемнадесетте обвиняеми ще бъдат задържани за срок до 72 часа. До момента е установено, че те са участвали в безредиците, като са унищожавали вещи, хвърляли камъни, удряли полицейски служители и извършвали и други непристойни действия.

Бъчварова: Бежанците в Харманли са искали да бъдат пуснати и да тръгнат към Сърбия

Прокуратурата в Харманли е образувала досъдебно производство срещу полицаи за причиняване на телесни повреди на двама чужденци. Установява се самоличността на служителите на МВР, причинили телесните повреди на двамата чужденци.