17 години Дарик радио, 17 мига свобода
17 години Дарик радио, 17 мига свобода / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Прогноза за времето с Огнян Герджиков и Емил Чолаков
25282
Прогноза за времето с Огнян Герджиков и Емил Чолаков
Икономически компас с Николай Василев
Вълчев и Вълчев шоу със Симеон Дянков
Дарик хайка с Мирослав Найденов
Сървайвър с Росен Плевнелиев и гост Евтим Милошев
Супер Любо с Любен Дилов, Любо Нейков, Любо Ганев
Венци Лаков и Калина Крумова, и Татяна Дончева
Крими шоу преди новините с Калин Георгиев
Един час в операта с Радосват Радев и Орлин Горанов
Снежина и Цигански оркестър Джипси авер
„Аламинут” по Дарик
Пълна Дарик лудница
Васко Кръпката – преглед на българския рок
  • Прогноза за времето с Огнян Герджиков и Емил Чолаков
  • Икономически компас с Николай Василев
  • Вълчев и Вълчев шоу със Симеон Дянков
  • Дарик хайка с Мирослав Найденов
  • Сървайвър с Росен Плевнелиев и гост Евтим Милошев
  • Супер Любо с Любен Дилов, Любо Нейков, Любо Ганев
  • Венци Лаков и Калина Крумова, и Татяна Дончева
  • Крими шоу преди новините с Калин Георгиев
  • Един час в операта с Радосват Радев и Орлин Горанов
  • Снежина и Цигански оркестър Джипси авер
  • „Аламинут” по Дарик
  • Пълна Дарик лудница
  • Васко Кръпката – преглед на българския рок

Популярни личности от областта на политиката, културата, журналистиката и шоубизнеса превзеха ефира на Дарик по повод 17-ия рожден ден на медията. По традиция на 21 януари известни лица сядат зад микрофона в централното студио на Дарик, като влизат в ролята на водещи.

Ето как премина празничната програма досега:

Христо Стоичков призова ловджиите да са внимателни по време на прякото си включване от Южна Африка в предаването „Дарик хайка": „Много от нашите ловджии не са запознати с улова в България и само мислят за бракониерство".

Темата за лова беше подробно разискана от земеделския министър Мирослав Найденов и шефа на ловното стопанство в Етрополе и президент на футболния Чавдар Етрополе Емил Димитров.

"Един час в операта" се казва предаването на изпълнителният директор на Дарик Радосвет Радев, а негов гост беше Орлин Горанов. Радев сподели, че оперната музика е изчезнала от репертоара на модерните медии, включително и Дарик радио: „Не знам дали е толкова лошо времето, в което живеем, или пък тази музика е толкова демодирана".

Парламентарният репортер на Дарик Теодора Симова взе приза „Глас на годината" на 17-ия рожден ден на радиото. Той беше връчен от собственика на радиото Радосвет Радев по време на едночасовото му предаване. Пожеланието му към Симова беше да не чака 17 години, за да му доведе едно плачещо бебе.

Ето какво сподели Теодора Симова: „Бях изненадана, че получавам точно аз наградата. Оценявам я високо и се надявам да продължа да работя така, както правя сега. Пожелавам тази награда на всеки от колегите си, който я заслужава". 

В предаването си „Икономически компас" бизнесменът Николай Василев прогнозира, че лошите кредити на банките ще се удвоят през 2010 година, което ще изтрие по-голямата част от печалбата на банковата система. Бившият вицепремиер Даниел Вълчев задаваше въпроси на финансовия министър Симеон Дянков: „Държавата докъде в крайна сметка като периметър отива? Тя ли е отговорна за здравеопазването като финансиране?". Дянков отговори: „Смятам, че държавата трябва да прави по-малко неща, но да ги прави много по-добре".

В празничната програма участие взе и главният секретар на МВР Калин Георгиев. В „Супер Любо" слушахме невероятното трио Любен Дилов син, Любо Нейков и Любо Ганев.

Друга интересна част от празничната програма бяха обзорните новини на Дарик в 12.00 и 18.00 часа. 

Тази година рожденият ден на Дарик се провежда под мотото "17 мига свобода" и за първи път продължава до полунощ. В 20.00 часа започва специалното издание на „Купон на изток от рая" с Ники Кънчев и Петър Димитров.