Служителите в „Напоителни системи” взеха заплати
Служителите в „Напоителни системи” взеха заплати / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Изплатени са заплатите на всички служители от „Напоителни системи”
71558
Изплатени са заплатите на всички служители от „Напоителни системи”
  • Изплатени са заплатите на всички служители от „Напоителни системи”

Изплатени са заплатите на всички служите от държавното предприятие „Напоителни системи", това съобщи министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков след участието си в петъчния парламентарен контрол.

В последните 4 години служителите на дружеството излизаха многократно на протести заради периодично забавени заплати, а синдикатите предупредиха, че компанията е на ръба на фалита.

„Средствата за „Напоителни системи" са преведени. Вчера съм разпоредил те да бъдат прехвърлени към „Напоителни системи" и днес навярно са по сметките на всички работещи там", заяви министър Греков.

По думите му това е повече радостна новина не толкова за тези хора, които работят в Министерството на земеделието, че са свършили своята работа, и Министерски съвет, че е отпуснал тези средства, но това най-вече е признателност „към тези хора, които успяха да ни изчакат близо три месеца да не получават заплати, а същевременно си изпълняваха задълженията".

„Така че оттук нататък мисля, че това, което сме го обещали, ще го свършим докрай с малки реформи, които са необходими да бъдат направени в „Напоителни системи", за да могат хората да си изпълняват задълженията. Сумата, която Министерски съвет отпусна, са 15 млн. Знаете, че част от тези средства не са само за заплати, но първо ще бъдат разплатени заплатите за тези три месеца", допълни министърът.