Шефката на агенцията по заетостта Росица Стелиянова подаде оставка
Шефката на агенцията по заетостта Росица Стелиянова подаде оставка / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Шефката на агенцията по заетостта Росица Стелиянова подаде оставка
44716
Шефката на агенцията по заетостта Росица Стелиянова подаде оставка
  • Шефката на агенцията по заетостта Росица Стелиянова подаде оставка

Изпълнителният директор на Агенция по заетостта Росица Стелиянова подаде оставка по лични причини, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика. Оставката е била приета от министър Тотю Младенов.

Младенов коментира, че не може да спира кариерното развитие на Росица Стелиянова. Министърът разказа, че тя е била при него в 8 часа сутринта в сряда и го е информирала за решението си. „В крайна сметка, това е млад човек, има си лични планове за бъдещето, така че аз не мога да я спирам", допълни Младенов. Той определи подаването на оставката като „личен акт" и подчерта, че всеки има право на избор.

По думите на Младенов оценката за Агенцията по заетостта е, че през последните два-три месеца са се наваксали доста плащания, които са били изостанали по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси".

По-рано през деня той е присъствал на националното съвещание с представителите на бюрата по труда, на което са се обсъждали проблемите в областта и това, което трябва да се прави оттук нататък. Той им е казал да продължават в същия дух да не се допуска изоставане в плащанията оттук нататък.

Младенов допълни, че един от заместниците на Стелиянова - Камелия Лозанова, временно ще поеме поста изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, докато се избере титуляр.