КНСБ: Правителство веднага и на всяка цена
КНСБ: Правителство веднага и на всяка цена / снимка: Dariknews.bg, Дарик Бургас, Веселин Максимов

„Необходимо е час по-скоро да се състави стабилен кабинет. Сега пред държавата, пред страната, пред икономиката и пред социалната сфера има проблеми, които веднага трябва да бъдат решени. И те не предполагат никакви опити за нови парламентарни избори". Това заяви в Бургас председателят на КНСБ Пламен Димитров. Той беше тук на регионална среща с членове на синдиката.

Пламен Димитров обясни, че за КНСБ е важно не кой ще влезе в кабинета, а какво ще прави. И посочи четири причини, заради които е много важно веднага да бъде съставено правителство от експерти.

Първата, според него, е „горещият картоф Корпоративна търговска банка, която не трябва да бъде ликвидирана". Втората причина е тази, „че без правителство няма как да бъде актуализиран Бюджет 2014, а това ще бъде фатално".

Според Пламен Димитров спешното съставяне на кабинет е нужно и заради това, че трябва да бъдат взети спешни мерки в областта на енергетиката. Като четвърта причина за остра нужда от правителство председателят на КНСБ обяви идеята, че то веднага трябва да се заеме с предстоящите ключови реформи.

На въпрос на Дарик дали бъдещото правителство притежава експерти, способни да се справят с изброените проблеми, Пламен Димитров отговори, че експерти у нас има, а ако предстоящият кабинет не разполага с такива, трябва да се обърне към тези специалисти.

Други новини от Бургас