Енергийната комисия обсъжда проблемите в сектора на топлоснабдяването
Енергийната комисия обсъжда проблемите в сектора на топлоснабдяването / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Енергийната комисия обсъжда проблемите в сектора на топлоснабдяването
67202
Енергийната комисия обсъжда проблемите в сектора на топлоснабдяването
  • Енергийната комисия обсъжда проблемите в сектора на топлоснабдяването

Енергийната комисия ще обсъди проблемите и предложенията в сектора на топлоснабдяването на извънредно заседание.

Вчера енергийният министър Драгомир Стойнев обеща парното и топлата вода да не поскъпват по време на предстоящия отоплителен сезон, като допълни, че се подготвят и редица промени, с които да се облекчат потребителите при отчитането на сметките. Очаква се и неправителствени организации, както и компании от бранша да представят предложенията си.

„През новия отоплителен сезон няма да има увеличаване на цената на топлоенергията за българските граждани”, заяви Стойнев. Въпреки това обещание на ресорния министър, проблемите на хората не свършват дотук. Например с топлинните счетоводители.

„Хората няма да бъдат задължени да сменят самия уред, независимо, че си сменят топлинния счетоводител. Това е задача на топлинните счетоводители да си намерят решение”, обясни министърът.

Изключително важно е да се осигури справедливост и яснота при прогнозните и изравнителните сметки. Затова хората от една етажна собственост ще могат „в абонатната станция за негова сметка да се слага един допълнителен уред, който да дава още по-вярна информация за това, което реално се е потребило”, заяви Стойнев.

По време на заседанието ще бъдат изслушани и представители на неправителствени организации и топлинните дружества.