Депутатите ще попълнят новия състав на КЕВР на 2 април
Депутатите ще попълнят новия състав на КЕВР на 2 април / снимка: БГНЕС

Новият председател и съставът на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) по всяка вероятност ще бъдат избрани от Народното събрание на 2 април. Това съобщи председателят на комисията по енергетика Делян Добрев преди началото на заседание на комисията, предаде БГНЕС.

Добрев съобщи, че енергийната комисия ще заседава извънредно на 31 март от 11:00 часа, когато ще бъдат изслушани кандидатите за членове и председател на КЕВР. Целта на извънредното заседание е проекторешение за избор да бъде предложено на Народното събрание веднага след това.

ДКЕВР става КЕВР, депутатите ще попълват състава на регулатора

Досегашният председател на Комисията за енергийно регулиране Светла Тодорова и членът на комисията Евгения Харитонова са предложенията на ГЕРБ за членове на КЕВР. Вероятно една от двете кандидатури ще оглави комисията.

ГЕРБ умуват по две кандидатури за шеф на КЕВР, реформаторите издигат Иван Иванов

Иван Иванов е предложението на Реформаторския блок за председателския пост на комисията. За членове реформаторите предлагат Славчо Смилков, Валентин Петков и Елена Маринова.

БСП-Лява България предлага за членове в комисията Валентин Терзийски, Димитър Кочков, Еленко Божков, Илиян Илиев, Любомир Денчев и Петър Бояджиев.

От ДПС предлагат в КЕВР да влезе Ремзи Осман. Георги Златев и Боян Боев са предложени от БДЦ в състава на комисията.

Предложенията на Патриотичния фронт са Владко Владимиров, Александър Йорданов, Петко Михайлов, Милена Миланова, Румяна Кръстева.

Вчера изтече крайният срок, в който партиите трябваше да посочат предложенията си за членове на Комисията за енергийно и водно регулиране.