Пожар изпепели баничарница на ул. „Краков” във Велико Търново. Няма пострадали хора. Закусвалнята се намира точно срещу Спортната зала в старата столица. Пламъците избухнали около 19 ч. в петък. Сигнал за инцидента е подаден на телефон 112.

„Незабавно на мястото са пристигнали два противопожарни автомобила. Единият с осем тона вода, а другият с четири. Казвам това, защото някои хора коментираха, че водата не е достигала. Пожарни хидратанти има в близост. Водните количества са напълно осигурени”, каза за Дарик началникът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението”. Инж. Красимир Кръстев посочи, че поради мерки за безопасност пожарникарите все още гасят постройката отвън, защото има данни, че в нея има две газови бутилки.

„Запалените изкуствени материали ще пушат и произвеждат газове в голяма част на денонощието. Това би довело до впечатлението, че пожарът не е потушен. Нека хората бъдат спокойни, пламъците са ликвидирани”, добави Кръстев. Неправилно ползване на отоплителни уреди се оказа причината за пожара. От мощните пламъци са пострадали и четири автомобила, намиращи се в близост до павилиона.