Очаква се засилен трафик от пътуващи зад граница и към нашата страна. Осигурени са допълнителни екипи, които да поемат обслужването на преминаващите, съобщи главен инспектор Светослав Шарлаганджиев от Главна дирекция „Гранична полиция“. С цел оптимизиране на работата на всички гишета по граничните пунктове са проведени срещи с колегите от съседните държави, уточни гл.инспектор Шарлаганджиев, който апелира гражданите да подготвят предварително необходимите им за преминаване документи.

Очаква се засилен трафик преди почивните дни – кои са проблемните точки


През последния месец на територията на цялата страна служителите на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ извършиха обстойни проверки на общо 1870 обекта - православни храмове, места  за настаняване и заведения, където се очаква по-голямо струпване на хора, съобщи комисар Георги Толин от ГДПБЗН. Експертите са издали 87 предписания, осигурено е и дежурството на противопожарни автомобили и екипи около големите православни храмове.

Домовите кражби през първото тримесечие на годината са с 266 по-малко от тези за същия период през предходната година, посочи инспектор Росен Белишки от „Криминална полиция“ в ГДНП. Независимо от това, той обърна внимание на гражданите, които ще пътуват, да обърнат внимание на защитата и сигурността на домовете си. През всичките почивни дни ще има засилено полицейско присъствие, планирани са и специализирани операции.

Засилено полицейско присъствие е осигурено както около гарите и автогарите, така и около храмовете, допълни инспектор Милорад Йорданов от „Охранителна полиция“ в ГДНП. Той напомни, че по закон в храмовете е забранено носенето на оръжие и ползването на пиротехника и въоръжени няма да бъдат допускани. На проведени срещи с местните власти и частните охранителни фирми са обсъдени начините за обмен на информация, обърнато е специално внимание и на фирмите, които извършват инкасова дейност.


Очаква се интензивен трафик през следващите дни, напомни комисар Мария Ботева от „Пътна полиция“ в ГДНП. Тя призова гражданите да подбират добре времето, в което ще тръгнат на път, да проверят маршрутите, както и техническата изправност на автомобилите. Предприети са всички необходими мерки за минимализирането на пътни инциденти, създадена е организация за провеждането на специализирана полицейска операция, целта на която е недопускане на управлението на МПС употреба на алкохол и наркотични вещества. Комисар Ботева коментира, че в самите празнични дни контролът на скоростните режими ще бъде  засилен, при необходимост екипите ще подпомагат и трафика. 

От МВР напомниха, че при критична ситуация хората могат да сигнализират по всяко време в денонощието на телефон 112.
 
Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня