Емил Костов: От 7-и юли миналата година Захари писа по 100 пъти на ден: „Аз ще стана световен шампион”
82979

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Емил Костов: От 7-и юли миналата година Захари писа по 100 пъти на ден: „Аз ще стана световен шампион”
  • Емил Костов: От 7-и юли миналата година Захари писа по 100 пъти на ден: „Аз ще стана световен шампион”

„В рамките на година и половина, докато настъпи Световното първенство по карате киокушин на без категории в Япония, всеки ден карах Захари да пише по 100 пъти с химикал „Аз ще стана световен шампион. Исках да го накарам да повярва в себе си, че може да го постигне. За да станеш световен шампион, трябва да притежаваш 3 неща: физика, техника и дух. Първите две той ги има, оставаше само да го убедя да повярва в себе си и се радвам, че това се случи”, коментира Емил Костов на пресконференция днес, на която заедно със Захари Дамянов, сенсей Божилов и сенпай Георгиев представиха спечеления трофей.

„За да станеш световен шампион на без категории, трябва да си тежък и голям, поне 95-100 килограма. Тези, които са шампиони на категории им е изключително трудно да го сторят на без категории, тъй като разликата в килограмите е голяма.Захари би без проблем третия ден японец световен шампион до 70 кг, победи и японец, който е 2 пъти световен шампион до 80 килограма. Ето защо, когато тежки състезатели се бият на без категории е по-добре, защото могат да се паднат с по-леки съперници.”, каза още Костов, който бе категоричен, че постижението на Захари е изключително и то го прави номер 1 в карате киокушин за следващите 4 години напред.

В същото време учителят му загатна, че все още не са обсъждали бъдещето му занапред, но не е изключено Захари да преустанови състезателната си кариера, тъй като в момента е на върха. Той разкри, че май месец следващата година във Варна ще се проведе Европейско първенство.

Чуйте какво още сподели Емил Костов в приложения звуков файл: