Дата на първия официален мач на Берое за сезон 2013/2014 - двубоят за Суперкупата на България може да бъде променена. По програма срещата, в която съперници са тимовете на Берое и Лудогорец трябва да се играе на 10 юли в Бургас.

Ден по-късно на същото място трябва да се състои и срещата реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа между отборите на Ботев (Пловдив) и казахстанския Астана. По правилата на европейската футболна асоциация на 10 юли двата тима трябва да проведат официални тренировки на терена, на който ще се играе срещата.

Така става невъзможно да бъдат съчетани двете събития, които трябва да се проведат на стадион „Лазур" в Бургас.

Казусът предстои да бъде разрешен до няколко дни като вариантът е срещата между Берое и Лудогорец да бъде преместена с ден по-рано или два по-късно - 9 или 12 юли.



Старозагорци в момента са на лагер в Смолян и се готвят двуразово. В неделя тимът на Петър Хубчев ще изиграе поредната си контрола. Съперник ще бъде Пирин (Гоце Делчев).

„Зелено-белите" остават в Смолян до 7 юли. На 18 юли съставът започва участие в европейските клубни турнири с мач срещу Апоел (Тел Авив)