Регионалната инспекция по околна среда и води – Русе съобщава за предстоящо обществено обсъждане на доклад за ОВОС за инвестиционно предложение за „Добив на пясък и чакъл от наносни отложения в руслото на р. Дунав, участък „Мишка“ (км 462.0 – км 459.4), в района на с. Бабово, общ. Сливо поле, обл. Русе“. Възложител на инвестиционното предложение е “Кариери за чакъл и пясък - България” ЕАД, гр. София.

Срещата за обществено обсъждане ще се проведе на 16.01.2017 г. от 11.00 часа в читалищната зала на с. Ряхово, общ. Сливо поле, обл. Русе.

Докладът за ОВОС и неговите приложения са на разположение на обществеността всеки работен ден в Община Сливо поле, Кметство село Бабово, Кметство село Ряхово, Регионалната инспекция по околна среда и води – Русе, Министерството на околната среда и водите и при възложителя, на адрес: гр. София 1528, Район Искър, ул. „Поручик Неделчо Бончев“ № 6.

Писмени становища по инвестиционното предложение могат да се представят в Община Сливо поле, Кметство село Бабово, Кметство село Ряхово, Регионалната инспекция по околна среда и води – Русе и Министерството на околната среда и водите, както и на срещата за обществено обсъждане.