Разширяват „Лаута“ с още 10 дка на юг, правят фитнес площадка за бойни изкуства в парка
90810

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Разширяват „Лаута“ с още 10 дка на юг, правят фитнес площадка за бойни изкуства в парка
  • Разширяват „Лаута“ с още 10 дка на юг, правят фитнес площадка за бойни изкуства в парка

Разширяването на „Лаута“ ще продължи с поне още 10 дка. Това съобщи в студиото на Дарик радио районният кмет Костадин Димитров. Предстояща залесителна акция ще даде началото на нова гора в южната част на парка. Предвижда се и изграждане на улица в района.

Продължаваме да облагородяваме пространството на Лаута, като в най-скоро време там ще бъде изградена и фитнес площадка, предназначена за бойни изкуства“, каза още Димитров.

Новата придобивка ще с площ от 100 кв.м., с ударопоглъщаща настилка, върху която ще бъдат разположени няколко дуракоустойчеви чувала за външна употреба, уреди за каляване на отделните повърхности, въжета за катерене и други, характерни за бойните спортове съоръжения.

Продължава работата на районната администрация в микрорайон А9, добави още кметът на „Тракия“. Там вече бяха изградени над 2000 метра тротоари от бетон. Те са пред блоковете №8 А, 9 и 10 и са с настилка от бетон- много по-удобна, по-евтина и по–издръжлива, подчерта Димитров.



Пак в същата зона на района продължава и работата в парк „Майка  дете“, където се изгражда нова детска площадка. Тя ще има две зони – за малки и за големи. За най-малките са предвидени комбинирани съоръжения със седалки-кошници за бебета, клатушки, люлки-махало. В зоната за по-големите ще има интересна люлка със седалки-гнездо, както и други атрактивни съоръжения. Настилката ще е от каучук и ще е ударопоглъщаща.

Цялото интервю с кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров чуйте в звуковия файл.