Как ни се размина инцидент и защо за управителя на „Паркстрой",
големите дървета са несъвместими с големия град

Напредва ли работата на прокуратурата
по обвинителния акт за тежката катастрофа с 3 жертви край Луковит

Къде, колко е валяло от началото на седмицата и има ли реки
в района с опасно повишени нива

Колко години се навършват от рождението на академик Трифонов и
как РИМ ще се включи в Европейските дни на наследството

Всичко важно, което трябва да знаете като гласоподаватели - в срокове и
кратки разяснения

Какъв нов повод за гордост дава възпитаникът на лекоатлетическа
ни школа Тихомир Иванов

Общо 9795 са подадените до момента в Плевенска област молби за отпускане на помощи за отопление. От тях най-много - 8 624, са за средства за закупуване на твърдо гориво. За община Плевен подадените до момента молби за помощи за отопление са 2202.

На 19 септември в зала „Гена Димитрова" на Регионалната библиотека „Христо Смирненски" ЦИК ще проведе обучение в Плевен. Представителите на ЦИК Румен Цачев и Камелия Нейкова ще обучават техническите екипи на общините от областта, информират от областната управа.

Съдът в Плевен потвърди законността на кметска заповед, спряна от бившия областен управител.

След съдебното решение отново обявяват конкурса за директор на Общинския медиен комплекс



НУ „Христо Ботев" - Плевен, подкрепи благотворителната инициатива в помощ на семействата от бедстващите райони. Равносметката от първия учебен дне са събрани общо 1086 лева, които ще бъдат преведени по сметката на БЧК.

Регионалният исторически музей в Плевен обяви датите 26 и 27 септември за дни за безплатно посещение на музея. Поводът е традиционното участие на културния институт в Европейски дни на наследството

Късметлия от Плевен от вчера се радва на чисто нов автомобил от тотото. Името на щастливеца, спечелил кола от играта „Втори тото шанс", е Александър Александров. С квитанция само за 1.40 лева той печели голямата награда от 62-ия тираж на ТОТО 2, който се проведе на 3 август 2014 г.

Избират „Мис Златна царевица" в Кнежа. Конкурсът е част от традиционния за града фестивал „Златна царевица", победителката получава почивка на о-в Санторини

Футбол: "Спартак" стартира в Аматьорската футболна лига
Баскетбол: Бившият национал Иван Тилев ще играе за отбора на плевенчани

Родителите на 25-годишната Ивелина, която бе застреляна от ревнив полицай пред дискотека в Ловеч през 2012 г., осиновиха момченце, съобщава в новия си брой регионалният вестник „Зетра".

Търсят кръв от група А+ в плевенския център по трансфузионна хематология.

Криминално проявен мъж се самоуби в РУП- Троян.

Откриха спортна площадка в село Гривица. Две детски площадки за 73 хиляди лева ще изгради община Троян.

710 проверки са извършени от РЗОК-Ловеч.

Разкриват 100 работни места в шестте социални центъра в Плевен.

Ремонтът на плевенския площад върви по план, а след като наредят настилката, бригадите ще поправят недобре поставените плочи.

Започва подготовката на терена за строителството на нова многофункционална спортна зала в Плевен.

53 училища са проверени от РЗИ - Ловеч

„Конфискуват каруците на мургавите боклукчии" е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Съветници предлагат да се отнемат превозните средства с животинска тяга на рецидивисти, уточнява вестникът.

Защо плевенските улици са опасни за живота и как стовариха с измама дълг от 90 бона на бизнесмен, четете на страницата за конфликти.
„Възстановяване на държавността е основен приоритет на АБВ", заявява зам.-председателят на партията Румен Петков на стр. 4.
„И проектът за спортната зала се изпълнява от външна фирма", съобщава вестникът от страницата за бизнес.

Колко са закритите училища в Плевенско и кои са школата с най-голям прием, можете да прочетете на стр. 6.
„АБВ е единствената партия с цялостна стратегия за възраждане на нашия край", категоричен е областният координатор на АБВ, баскетболната легенда Цветан Антов в пространно интервю пред изданието.

Подробности за изложбата на руски икони със скъпоценна украса, пристигнали в плевенската Панорама, пише на страницата „Артседмица".
На стр. 9 под рубриката „Битка за живот" се разказва за съдбата на плевенчанина Тодор Мангъров, който вече 8 години се бори с рядко заболяване.

Стр. 15, както винаги предлага богата информация от света на спорта, а от „шарената" 16-а можете да научите за художник, който върти педалите до София и обратно през Искърското дефиле.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много любопитни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.