Десетки кюстендилци се събраха на протест пред община Кюстендил против продажбата на Чифте баня. Те излязоха с лозунги „Кмете, долу ръцете от Чифте баня", „Искаме си банята", „Продажници". По време на протеста се чуха и скандирания „Оставка".

Пред общината бе разположена и подписка против продажбата на банята. По данни от щаба на ПП „Атака" до момента са събрани около 3 000 подписа. Сред протестиращите бе и депутатът от „Атака" Илиян Тодоров. В района на общината имаше и засилено полицейско присъствие.


„Тук сме да протестираме против поредната кражба. През последните 25 години държавата бе разпокъсана по модела, който днес се случва в Кюстендил- нещо общинско или държавно се докарва до състояние,в което се казва, че е губещо и отива в ръчичките на някой „наш човек". Сега измислиха една много хубава дума „концесия", която подпомага разграбването. Аз мисля, че Чифте баня може да бъде общинска и печеливша и да работи за всички граждани на Кюстендил. Ако бъде продадена сме готови да блокираме и пътища", заяви Илиян Тодоров.


Протестиращите обявиха, че ще продължът с протестите докато въпроса не бъде разрешен.