Състав на Софийския апелативен съд пусна на свобода срещу 5000 лева Ангел Ценкин от Гоце Делчев, един от шестимата арестувани по време на операция "Тотаджиите", проведена от МВР на 21 април, научи Дарик.

Столичните магистрати са потвърдили постановената от Окръжния съд в Благоевград мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо сочените за организатори на така нареченото черно тото в региона Димитър Диамандиев, Борислав Мавродиев, Витко Запрев и Николай Камбов-Камбата, съобщи прокурор Роза Мавродиева. Шестият от групата на "тотаджиите" - Атанас Бунов-Буната бе освободен ден след операцията на ГД "Борба с организираната престъпност".

Групата, базирана в Гоце Делчев се е занимавала с незаконен хазарт, изнудване, рекет, лихварстово и пране на пари. По време на акцията са иззети голям брой нотариални актове, записи на заповеди, лускозни автомобили от марките “Порше”, “Ягуар”, “Ауди S8”, “Фолксваген Туарег”, “Мерцедес”. На много от документите стоят имена на хора,  които през годините са били изнудвани да прехвърлят имуществото си.

Участниците в престъпната структура, оперирала с огромни парични потоци и притежаваща имоти в София, планински и морски курорти не упражняват законна трудова дейност и не плащат данъци и осигуровки към държавата.