Наводнения, предизвикани от проливни дъждове, причиниха смъртта на най-малко четирима души в Южна Германия, предаде ДПА, като се позова на властите.

Мъж на около 60 години е загинал в наводнен подземен паркинг, след като водата изпълнила мястото, без да остави възможност на човека да избяга, каза Карстен Денер, говорител на областното министерство на вътрешните работи в Баден-Вюртемберг.

В град Швебиш Гмюнд, провинция Баден-Вюртемберг, се предполага, че са загинали пожарникар и човек, когото той се е опитвал да спаси. Издирването им продължава.

Полицията в Баден-Вюртемберг съобщи, че 13-годишно момиче, което вероятно е искало да се скрие от бурята под железопътен мост, е било ударено от влак и е починало.

В същата федерална провинция завод на Ауди се наложи да спре работа, защото част от него се оказа под вода.

От ранните часове на днешния ден пожарникари се опитват да отводнят предприятието, съобщи говорителка на компанията, цитирана от ДПА.



Не е ясно кога ще бъде възобновено производството, допълва БТА.

Поройни дъждове имаше и в провинция Бавария, където бяха нанесени материални щети.

Баден-Вюртемберг е разположена е в югозападната част на Германия, източно от горното течение на река Рейн, припомня БГНЕС. Главният град е Щутгарт. Снимки: БГНЕС