За пета поредна година Загорка АД ще реализира най-добрата идея в реална среда

„Загорка Зелен Фонд" има три фази. До 31 август на сайта на компанията, www.zagorkacompany.bg, всеки може да сподели своята зелена идея, като попълни специално създадената уеб форма, с която може да изпрати файл с описание на своя проект. Основният фокус на тазгодишното издание на инициативата е насърчаване на новаторски проекти, насочени към пестене на природни ресурси в населени места. Инициативата, организирана от Загорка АД, се провежда под формата на публичен конкурс, насочен към подпомагане устойчивото развитие на Стара Загора и региона, където ще се реализира проектът-победител. Сред новите партньори на кампанията „Загорка Зелен Фонд" от тази година са Нов Български Университет и природозащитната организация WWF България.

В следващата фаза на конкурса, от 01 до 15 септември, авторитетно жури ще оцени най-добрите предложения. Сред неговите членове са представители на „Загорка" АД, WWF България, местната власт и областна администрация на град Стара Загора, медийна група Нетинфо и представител на ОДФ - Стара Загора.

В последната фаза на кампанията чрез онлайн гласуване, публиката ще избере населеното място в Старозагорски регион, където Загорка АД да реализира проекта-победител. Победителите ще бъдат обявени на специална церемония през втората половина на месец септември.

Авторът или авторите на идеята-победител ще получат парична награда в размер на 10 000 лв., като „Загорка" АД ще реализира със собствени средства проекта им в реална среда, в размер до 50 000 лв.



От 2014 г. в конкурса освен неправителствени организации, могат да участват и физически лица. До сега по линия на „Загорка Зелен Фонд" компанията е предоставила безвъзмездно над 300 000 лв. за развитието на местната общност на Стара Загора и региона.

Всичко най-интересно от фазите на конкурса, може да следите на официалната фейсбук страница на кампанията, която може да намерите тук. Още полезна информация може да научите тук.