Едни от най-известните сериали на CBS ще ни отведат в полицейските служби на САЩ, с нелеката задача да разрешават заплетени случаи. „От местопрестъплението: Кибер атаки" и „Елементарно, Уотсън" се включват в криминалното разследване, което Нова организира това лято в своя ефир.

Патриша Аркет, носителка на Оскар за най-добра поддържаща женска роля във филма „Юношество", ще задържи зрителите пред телевизора с играта си в сериала „От местопрестъплението: Кибер атаки" от 5 август всеки, делничен ден от 21.00 ч. по Нова. Актрисата вече се е появявала и в други серии на 15-годишния хитов сериал, но сега тя заема главната роля.

Продуцентът Джери Брукхаймер фокусира сюжета върху екипа на специалния агент Ейвъри Райън във ФБР, Куантико, Вирджиния, чиято задача е да решава сериозни престъпления, които започват от съзнанието, съществуват само онлайн, но се реализират и в истинския свят. Проектът, вдъхновен от ирландския кибер психолог Мери Айкен, е първата част от поредицата „От местопрестъплението" с главна женска роля. Екипът на Аркет е със също толкова звезден състав - рапъра Bow Wow (Шад Мос), Джеймс Ван Дер Бийк, познат от сериала „Кръгът на Доусън".

Действието в епизодите на „От местопрестъплението: Кибер атаки" се завърта около разкриване на убийства, кибер кражби, хакерство, изнудвания и всички други престъпления в кибер пространството под юрисдикцията на ФБР. Освен пред предизвикателството да се наложи като водач в своя екип, в новата поредица Аркет се изправя и пред своите лични страхове. Актрисата споделя пред американските медии, че изпитва „параноя" пред модерните технологии, а „От местопрестъплението: Кибер атаки" разследва именно случаи, свързани с тях.

Иронично, но компютърният спец агент Ейвъри Райън признава, че сериалът е засилил нейните страхове и тотално е променил отношението ѝ към интернет. „Всеки път, когато получа сценария за новия епизод, и прочета какво могат да причинят технологиите на живота ни, си казвам „Господи, дано това не е истина", споделя Аркет и разкрива, че вече е ограничила достъпа си до имейл от телефона, за да се предпази от хакерски атаки. Дали нейната героиня агент Ейвъри Райън ще успее да се пребори с модерните технологични престъпници, ще разберем в хитовия сериал „От местопрестъплението: Кибер атаки" на 5 август, сряда, от 21.00 ч. по Нова.



Патриша Аркет обаче не е единствената жена, която ще се бори срещу престъпността в ефира на Нова. Отново на 5 август, но от 22.30 ч. щафетата ще поеме Луси Лиу в ролята на д-р Джоан Уотсън, за да се заеме с разрешаването на първия заплетен случай във втория сезон на поредицата „Елементарно, Уотсън".

Главният състав на сериала се запазва. Джони Лий Милър, познат на българските зрители от филмите „Ловци на мисли", „Трейнспотинг" и сериала „Декстър", продължава да ни изненадва като Шерлок Холмс. В разкриването на убийствата отново му помага Луси Лиу като д-р Уотсън - една безспорно запомняща се с ролите си актриса, добре позната от известния сериал "Али Макбийл", както и от филмите "Ангелите на Чарли" и "Убий Бил".

През този сезон на „Елементарно, Уотсън" Луси Лиу не само се подвизава в една от главните роли на криминалния сериал, но навлиза по-дълбоко и в творческата работа по детективската мистерия, като за пръв път сяда и на директорския стол, за да режисира някои епизоди. Звездата признава, че така осъществява една от своите мечти, но не крие, че тежестта на отговорностите ѝ се е увеличила. Нейната героиня д-р Уотсън също ще направи първите си стъпки към самостоятелна детективска кариера, след като Шерлок Холмс изненадващо заминава за Лондон.

Британската нишка в „Елементарно, Уотсън" ще се засили и с присъствието на още една английска звезда - Рис Айфънс, който ще влезе в ролята на Майкрофт - братът на Шерлок Холмс. Двамата с Джони Лий Милър не само ще създадат тандем срещу престъпността, но ще засилят и комедийната нотка в сериала с типичното си британско чувство за хумор. Въпреки че Джоан Уотсън доказва, че една жена също може да се справи сама с криминалните мистерии на Ню Йорк, тя все още пази своя сантимент към Шерлок Холмс. Макар да не си признава, подобни чувства изпитва и самият Холмс. Но дали двамата детективи ще се съберат отново, ще разберем във втория сезон на хитовия сериал „Елементарно, Уотсън" на 5 август, сряда, от 22.30 ч. по Нова.

Не пропускайте разгадаването на поредица неразрешими случаи в едни от най-интересните криминални сериали „От местопрестъплението: Кибер атаки" и „Елементарно, Уотсън" този август по Нова.