Бащата на Майкъл Джексън заяви, че певецът не е бил готов за 50-те концерта, които е трябвало да изнесе в Лондон. Според него организаторите на турнето са предвидили твърде много спектакли за голямото завръщане на Джако на сцената.

79-годишният татко Джексън каза в интервю за американската телевизия Еи Би Си Нюз, че се е тревожел за здравето на сина си заради твърде натоварената му концертна програма. "Майкъл бе дал съгласие за 10 концерта, а организаторите после са добавили другите", заяви той по повод предвидените 50 концерта в Лондон, които трябваше да започнат този понеделник, припомня БГНЕС.

Финансовият съветник на звездата, която почина на 50-годишна възраст в навечерието на своето голямо турне - завръщане на сцената, вече бе казал по Ей Би Си Нюз, че певецът не е бил готов и в достатъчно добро физическо състояние за всичките тези концерти. От своя страна представителят на AEG Live, организатор на лондонските концерти, Ранди Филипс, заяви по Ей Би Си, че всъщност идеята за увеличаването на техния брой от 31 на 50 е била на самия Майкъл и че по време на репетициите той е бил в отлична форма.

Тялото на певеца бе покрито със следи от убождания със спринцовка, посочи по-рано източник близък до разследването по тв каналите Ей би Си и Си Ен Ен. Зависимостта на поп звездата от медикаменти и евентуалната отговорност на неговите лекари за достъпа му до особено силни лекарства, са в центъра на разследването за смъртта му.