15 000 души на крака пред Лили Иванова
59000

Your browser doesn’t support HTML5 audio

15 000 души на крака пред Лили Иванова

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Емоциите по време и след концерта на Лили
  • 15 000 души на крака пред Лили Иванова
  • Емоциите по време и след концерта на Лили

Около 15 000 души станаха свидетели на грандиозния концерт на Лили Иванова в четвъртък вечер в "Арена Армеец". Така тя се превърна в първия български изпълнител, направил свое шоу в столичната зала.

Лили Иванова впечатли почитателите си, като пя и танцува в продължение на три часа. Изпълни 23 песни и направи пет биса. Публиката на няколко пъти стана на крака пред примата. За 180 минути тя си почина за кратко едва на два пъти, като през цялото време се подкрепяше с мед и минерална вода.

С видеопрожекция започна концертът на Лили Иванова в "Арена Армеец". На огромни екрани бяха показани кадри от клипове на стари песни на певицата. На сцената на залата тя се появи малко след 20:10 ч., облечена в къса черна рокля с дълги ръкави. Лили се преоблече само веднъж, като вторият й тоалет включваше къси панталони и ефирен шлейф.

Пред феновете си тя представи основно нови песни, но не пропусна и един от старите си хитове - "Камино". Пя още и "Черната овца" на Ахат, която е част от репертоара й от две години. Вярна на перфекционизма си, заради лек технически проблем, Лили Иванова прекъсна изпълнението си на "Този свят е жена" и го започна отначало. Решението й предизвика аплодисментите на публиката.



Над 30 музиканти участваха във впечатляващия спектакъл в "Арена Армеец". Всички те бяха обединени под името Grand Li Orchestra. На сцената бяха Бисер Иванов, Веселин Веселинов-Еко, Стоян Янкулов-Стунджи, Калин Вельов, Михаил Йосифов. Освен че беше зад пианото, Живко Петров беше направил и аранжиментите на всички песни, част от концерта. Пред публиката Лили Иванова не само го похвали за свършената работа, а и се пошегува като каза, че той е един от малкото мъже, които имат идеално прави крака.

Част от събитието беше и балерината Марта Петкова, която танцува на сцената, докато Лили се преобличаше зад нея. Своето място в концерта имаше и Мариус Куркински. Актьорът, който се снима в клипа на една от новите песни на примата "Ти не си за мен", този път рецитира стихове на Мартин Карбовски. Краткото видео с Мариус беше излъчено на екраните в залата.

Малко преди края на шоуто си в "Арена Армеец" Лили Иванова реши да свали високите си обувки и боса изпя няколко песни. За един от бисовете публиката й подсказа, че би искала да чуе "Ветрове", а неудовлетвореното й желание певицата обясни с думите, че когато е на 100 години, е нормално да забравя някои неща.

Накрая изпълнителката слезе сред феновете си, а те й върнаха жеста, като не спряха да я аплодират дори и след като се прибра зад сцената.