Започнато е дисциплинарно производство
Отстраниха полицай от Твърдица заради вътрешно разследване, съобщиха от ОД на МВР.

Във връзка с тиражирани в социалните мрежи видеоклипове и коментари със смущаващо и нецензурно съдържание, касаещи евентуалното участието на полицейски служител от Районно управление-Твърдица е започнато дисциплинарно производство.

Относно случая в ОД на МВР не са постъпвали официални сигнали и жалби от засегнати лица. Ръководството на Областната дирекция се самосезира незабавно в началото на месец май след публикациите.

По случая са разпитани лица, имащи касателство към публикациите, като процесуалните действия, относно проверката на фактите и обстоятелствата продължават.


Служителят е временно отстранен от длъжност до приключване на производството. По случая е започнато разследване и в Дирекция „Вътрешна сигурност” с оглед на първоначални данни за извършено престъпление от общ характер.

Полицията апелира към всички засегнати лица и такива, които разполагат с информация, да окажат съдействие по разследването.

Могат да се свържат с дежурен на тел. 044/ 644-323, 044/ 644-495 и на електронната поща - sliven@mvr.bg, като анонимността им е гарантирана.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня