Специален музикален поздрав отправи към новото правитлство Радан Кънев от Реформаторския блок.

Every move you make
Every vow you break
...
Every claim you stake
I'll be watching you...

В превод на български:

Всяко движение, което направиш,
всяка клетва, която нарушиш,
всяко обещание, което залагаш,
ще те наблюдавам...

С тези думи от песента на The Police - "Every Breath You Take" ("Всеки дъх, който си поемаш") Кънев поздрави кабинета „Борисов" през профила си във "Фейсбук".

По-рано в пленарна зала, докато правеше основното си изказване като представител на една от формациите в новата управляваща коалиция, той обяви, че по-късно ще поздрави кабинета с песен на Стинг (песента е на групата The Police, с която изпълнителят стана известен), съобщава dnevnik.bg.

След анонса му, в пленарна зала депутът от БСП Георги Кадиев, който критикува новосформиращата се коалиция, реторично го попита, че се чуди дали музикалният поздрав ще бъде с "Russians" (Руснаците), "Fragile" ("Чупливо") или "Fields of gold" ("Златни полета").



Музикалната размяна на поздрави е отзвук от началото на седмицата, когато в деня, в който преговорите между двете формации бяха в решителна, но критична фаза, Кънев публикува във "Фейсбук" песента на AC/DC "Stiff Upper Lip" (в по-свободен превод "стискам зъби, за да си сдържа емоциите") - въпреки че нямаше уточнение - парчето беше възприето като реакция на случващото се. След това Румяна Бъчварова от екипа, който водеше преговорите от името на ГЕРБ (избрана днес за един от четиримата вицепремиери) репликира с песента на Nickelback - Burn it to the ground ("Изгори го до основи") със строфата - "Ще обикаляме, докато светът не спре да се преобръща".

По-късно се включи и Бойко Борисов с песента Ticking bomb ("Тиктакаща бомба") на Aloe Blacc.