Омбудсманът Мая Манолова предлага решение за кошмара в Арена Армеец
82540

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Омбудсманът Мая Манолова предлага решение за кошмара в Арена Армеец
  • Омбудсманът Мая Манолова предлага решение за кошмара в Арена Армеец

Омбудсманът Мая Манолова влезе в „Арена Армеец", за да обсъди създалият се хаос с предаването на протоколите от изборите. След близо два часа, които прекара в залата, Манолова обясни пред Дарик, че е предложила решение.

Манолова разказа, че е отишла в Арена Армеец по две причини - за да се срещне с председателката на ОИК-София и на място да види какво е положението с хората от секционните комисии, които са ангажирани с изборния процес.

„Това, от които се нуждае изборният процес в момента, е да бъде намерено по най-бързия начин работеща решение, така че процесът да бъде ускорен. Мисля, че за всеки, който е в Арена Армеец, е очевидно решението, а именно - включването на повече експерти в процеса на приемане на документацията от секционните комисии", каза Манолова.

Тя обясни, че от сутринта е провела десетки разговори с ЦИК, свързала се е и с вицепремиера Томислав Дончев, който отговаря за изборния процес от страна на правителството и те са споделили нейната тревога и предложението й за решение чрез включване на допълнителен експертен потенциал.



„Нямам представа с какви експерти разполага ОИК в София. По закон и с решение на ЦИК тя има десетки експерти, но със сигурност ЦИК има хора с експертиза и опит в провеждането на избори и те не възразяват, а даже настояват да пратят своите експерти. Но тъй като определено имаше съпротива от страна на ръководството на ОИК-София, в момента ЦИК заседава, за да обсъди проблема и с решение да задължи ОИК да приеме допълнителни експерти", обясни Манолова.