Предупреждават за интензивен трафик след празничните дни
86536

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Предупреждават за интензивен трафик след празничните дни

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Предупреждават за интензивен трафик след празничните дни
  • Предупреждават за интензивен трафик след празничните дни
  • Предупреждават за интензивен трафик след празничните дни

Натоварен трафик и засилено полицейско присъствие по пътищата се очаква днес. Над 700 000 българи ще тръгнат на път след празничните дни. Само в София се очаква да се върнат около 200 000 автомобила.

Колона от 4 км изчакващи автомобили вече се е образувала на ГКПП Капитан Андреево, съобщават от "Гранична полиция". На българо-турската граница трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход.

На останалите гранични пунктове движението засега е нормално.

ТИР блокира движението между Враца и Мездра

Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание по пътя Враца-Мездра в района на с. Руска бела поради аварирал тежкотоварен автомобил, съобщиха от АПИ. В участъка е въведено ограничение на скоростта 30 км/ч.

От 10.00 до 20.00 ч. днес ще има две ленти за движение в посока София на първокласния път през Владая. Целта на промените е да се осигури по-голяма пропускливост по един от най-натоварени маршрути между Гърция и столицата. 



За улеснение на трафика се въвежда и забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички магистрали и някои първокласни и второкласни пътища в страната. Ограничението ще бъде в сила днес от 14.00 до 20.00 ч., съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Целта е да се повиши безопасността при пътуване, да се увеличи пропускателната способност на пътната инфраструктура и да се осигури спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили, които са много повече по празниците, се посочва в съобщението.

Очаква се интензивно движение на входовете на София, по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и път I-1 (Е-79) София - Кулата.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението, отбелязват от пътната агенция.

Източник на видеото: Novanews.bg