Една година по-късно протест на бул. „Сливница“ - лобното място на Ани и Явор, които бяха пометени на пешеходната пътека на 8 май миналата година.
 

Ани и Явор
Георги Димитров

 

Ани и Явор
Георги Димитров


Близо година след като двама млади бяха прегазени, прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу шофьора, причинил трагичния инцидент.

Задържаният за жестоката катастрофа на „Сливница“: Съжалявам за стореното

Обвинението е за причинена смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство.

17 минути след полунощ на 8 май 18-годишният по това време Адриан Антонов кара автомобила си със скорост 106 км/ч, при разрешена максимална скорост 50 км/ч.

В същото време на пешеходната пътека са младите годеници Ани и Явор, които загиват в следствие на удара.
 

Ани и Явор
Георги Димитров

Майката на Ани обясни, че през тази една година, въпреки многото направени срещи, това, което се случва не е достатъчно, за да видим едни положителни резултати.

"За огромно съжаление, всеки ден по телевизията има новини, че губим човешки животи. Ние от Инициативен комитет "Заедно срещу безумията по пътищата" смятаме, че това, че цялото общество намира за нормално всеки ден да чува тези новини и да няма голям отзвук, и да няма голямо желание всички заедно да работим тази война да спре, за много тревожно", заяви тя.

Адвокатът на шофьора от „Сливница“: Не помни с колко е карал

„Единственото, което искам да кажа, е че съжалявам. Изказвам искрени съболезнования”, заяви Адриан в едно от съдебните заседание, по време на които пожела да бъде пуснат от ареста.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.
 

Ани и Явор
Георги Димитров


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня