Московски уволни шефа на Автомобилна инспекция
85960

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Московски уволни шефа на Автомобилна инспекция

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Московски уволни шефа на Автомобилна инспекция
  • Московски уволни шефа на Автомобилна инспекция
  • Московски уволни шефа на Автомобилна инспекция

Главният директор на Главна дирекция "Автомобилна инспекция" Владимир Колев е освободен от длъжност по разпореждане на транспортния министър Ивайло Московски.

Причина за това е, че Колев не е осъществявал достатъчен контрол над подчинените му началници на областни отдели в ДАИ, поради което се е стигнало до пропуски в работата и корупционни практики.

ДСБ поиска оставката на Московски

Пред Дарик Владимир Колев коментира, че поема отговорност за слабостите в работата на ДАИ. По думите му, за да се спре корупцията в "Автомобилна администрация" е нужно облекчаване на административните дейности на инспекторите и повишаване на заплатите им.

32 тома доказателства по разследването за корупция в ДАИ

Причина за освобождаването е, че досегашният главен директор не е осъществявал достатъчен контрол над подчинените му началници на областни отдели „Автомобилна администрация", поради което са допуснати пропуски в работата и нерегламентирани практики.



Владимир Колев работи в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация от 2012 година, а от 2 години е директор на "Автомобилна инспекция".

Колев уточни, че за цялото това време не е имал съмнения, че служителите му извършват корупционни действия.

„Винаги съм се стараел и съм спазвал закона. Службата е много голяма, с широкомащабни действия, как да огреем в 28 регионални отдела. Скрито явно са се правили някои неща, до мен не са достигали сигнали", коментира Колев.

Според Колев служителите на ДАИ са подложени на висок корупционен риск, а това в комбинация с ниското заплащане води до тези повтарящи се проблеми.

„Има прекалено голяма концентрация на власт в агенцията - един инспектор получава между 500 и 700 лева заплата, а вие сте му възложили да влезе във фирма, да извърши контрол, да напише акт, чиято стойност се равнява на неговата заплата" - добави още Владимир Колев.