Министърът на туризма Николина Ангелкова се надява Бранимир Ботев да се оттегли
76592

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Министърът на туризма Николина Ангелкова се надява Бранимир Ботев да се оттегли
  • Министърът на туризма Николина Ангелкова се надява Бранимир Ботев да се оттегли

Министърът на туризма Николина Ангелкова очаква заместник й Бранимир Ботев да се оттегли от поста си. Това заяви тя в Пловдив.

Ангелкова обясни, че Ботев е бил назначен за нейн заместник по изричното настояване на Валери Симеонов от Патриотичния фронт. Ангелкова бе в Пловдив за откриването на ежегодната Международна среща на туроператорите.

Представители на 90 туроператорски фирми от 16 държави по целия свят ще пристигнат в града за събитието. Във форума ще участват и над 120 представители на бизнеса от града и региона.

Очакват се представители от Англия, Египет, Индия, Русия, Мароко, Грузия, Италия, Черна гора, Дания, Унгария както и от съседните ни Македония, Сърбия, Румъния, Турция и Гърция. Отделно от Китай ще пристигне 18-членна делегация с представители, както на бизнеса, така и на местните администрации.



Бранимир Ботев бе определен през юли 2013 г. за заместник-министър на икономиката и енергетиката с ресор "Туризъм" след консултации с бранша. Той запази поста си и в служебния кабинет на Георги Близнашки. На 20 ноември тази година Бойко Борисов го назначи за заместник-министър на туризма. Назначаването му обаче предизвика протестна декларация на редица туроператорски организации.