Какви туристи се очакват по морето това лято
87244

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Какви туристи се очакват по морето това лято

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Какви туристи се очакват по морето това лято
  • Какви туристи се очакват по морето това лято
  • Какви туристи се очакват по морето това лято

30% ръст на ранните записвания на руски туристи, които ще почиват у нас това лято. С близо 60 на сто са се увеличили и заявките от страна на Полша, отчете министърът на туризма Николина Ангелкова.

За първи път Черноморието ни влиза в топ 3 на най-предпочитаните дестинации за французи и австрийци. Ангелкова посочи още, че се наблюдава по-засилен интерес към летните ни курорти и от ирански туристи.

Заради опасността от атентати и геополитическите отношение с Русия, голяма част от чужденците отказват да почиват в съседна Турция, а най-близката им алтернатива е родното Черноморие.

Категоризират плажовете догодина

Според ресорния министър Николина Ангелкова има ръст на ранното записване на руски, полски и украински туристи:



"Около 30% ръст има на ранните записвания от страна на Русия. Имаме ръстове и от Полша, Чехия, Унгария, Словакия. Те варират от 15 до 30%, дори до 60% при Полша".

По-голям интерес към летните ни курорти има и от Западна Европа, допълни Ангелкова:
"Франция за първи път има заявен интерес за Черноморието ни, защото досега френските туристи са ни посещавали единствено за културно-исторически туризъм, а по-малко по Черноморието. А сега забелязваме драстичен интерес по отношение на българското Черноморие, включително обявиха България в топ 3 на предпочитаните дестинации за французите за летен туризъм. Австрия също ни обяви в топ 3".

Черноморието ще се радва и на ирански гости, отчитат още от ресорното ведомство.