Предвижда се поетапно до края на юни да бъде извършено почистване на цялата републиканска пътна мрежа. Това се посочва в публикувана информация на сайта на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) във връзка с предприети действия по сигнал, получен на мобилния „зелен телефон“ през март. Сигнал за „замърсени с отпадъци са всички отбивки на пътищата из страната“ е регистриран на 6 март и е предаден по компетентност на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

„Съгласно получена информация от АПИ, на всички автомагистрали се извършват ежемесечни дейности по почистване на пътното платно, както и на площадки за краткотраен отдих и на прилежащите съдове за смет. Предвижда се поетапно до края на месец юни 2024 г. да бъде извършено почистване на цялата републиканска пътна мрежа“, информират от екоминистерството.

Общо шест сигнала са постъпили на мобилния „зеления телефон“. Сред тях са такива на нерегламентирано складиране отпадъци, замърсяване на реки, неприятни миризми.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня 
Борислава Бабиновска/БТА