Силистренска зрелостничка получи национална диплома
Силистренска зрелостничка получи национална диплома / Дарик Добрич

Областният управител на Силистра Стоян Бонев връчи  по време на официална церемония  наградата „Национална диплома“ на силистренката Ваня Стойчева, която тази година завърши с отличие ПГСУАУ „Атанас Буров“ в Силистра.

На проведената през април т.г. Национална олимпиада по география и икономика Ваня Стойчева представи отлично област Силистра, училището и себе си с резултат 6.00. Олимпиадата се проведе на няколко етапа: тест, мултимедиен тест и заключителен етап – решаване на казус. В трите етапа Ваня бе оценена с отличен 6.00 и бе удостоена със званието „Лауреат” на олимпиадата.

За първи път в историята си силистренската икономическа гимназия се сдобива с тази награда, която даде възможност на дванадесетокласничката да продължи във всеки ВУЗ с изпит по география. От тази есен тя е студентка в специалност „География“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“). През август Ваня Стойчева участва в XIII-ата международна олимпиада по география в Китай.

„За нас, силистренци и добруджанци, е чест, че имаме човек, получил толкова висока награда още в края на първата си голяма учебна степен – средното образование. Надяваме се, че предстои надграждане и утвърждаване в определена професионална област, което е и най-голямото ни пожелание днес“, заяви при връчването на наградата областният управител Стоян Бонев .