/ IStock
"Започва масово изследване за COVID-19 на персонала и на потребителите в домовете за стари хора в Ямбол и в тунджанското село Болярско", съобщи директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева.

Откриха триажен кабинет за пациенти със съмнение за COVID-19 в ДКЦ 1 в Ямбол

В ямболския дом с положителни проби за коронавирус, са медицинска сестра и санитарка. Изследването ще обхване всички 89 души персонал, както и 180-те потребители. От вчера с положителни проби са две жени от дома за стари хора в село Болярско.

Започнало е тестването на 24-ма потребители, както и на персонала от 20 души. Рязко се е увеличила заболеваемостта в областта през предходната седмица, когато са диагностицирани 421 души, докато през седмицата от 2 до 8 ноември те са били 257 души.

Рязко намаляване на свободните болнични легла за три дни в Ямболско

От началото на месеца, заболеваемостта е 577 души на 100 000 жители, преди това е била 356 души на 100 000 население. В МБАЛ "Св. Пантелеймон" от общо 63 легла за COVID-19 са заети 45, пет от тях са в интензивното отделение.

В частната МБАЛ "Св.Йоан Рилски" са заети 17 от общо 18 легла. В отделението за лечение на пневмонии след коронавирус в елховската болница се лекуват петима души, разкрити са 15 легла. Двама души с коронавирус са настанени и в специализираната кардиологична болница в Ямбол.
БТА