Кметът на града призова жителите на квартал „Райна Княгиня“ да спазват разпоредбите
Разшириха обхвата на мерките в Ямбол, където случаите на COVID-19 се увеличават, предава NOVA.

Девет нови случая на коронавирус в Ямбол

Кметът на града призова жителите на квартал „Райна Княгиня“ да спазват разпоредбите за карантина и ненапускане на квартала. Ситуацията може да стане изключително сложна, ако се запълни и капацитетът на болницата в града.

Въпреки че от понеделник властите в Ямбол затвориха част от ромския квартал, мерките не доведоха до желания резултат и броят на заразените се увеличава. Затова се наложи цялостна блокада на квартал „Райна Княгиня“.

Четири нови случая на COVID-19 в Ямболско

„Вчера има нови 5 случая на заразени в града. Три от тях са на хора от ромския квартал, а другите двама заразени са английски и български гражданин“, заяви кметът на Ямбол Валентин Ревански.

Още по-строг контрол е наложен на входа и изхода от ромския квартал в Ямбол. „Лица могат да напускат района, само след като имат служебна бележка от работодател, попълнена декларация и то могат да отиват само до аптека и за медицинска помощ“, каза още Ревански.

Разширяват блокадата в Ямбол заради неспазване на мерките (ВИДЕО)

„Една голяма част от хората в квартала проявяват разбиране и съдействат, но най-големият проблем е, че там има и недисциплинирани и безотговорни хора. На тях е много трудно да им повлияеш“, посочи още той.

„Моят призив към Националния оперативен щаб е да обърнат внимание на обстановката тук и да дадат указание как да действаме. Според мен са необходими по-строги мерки", каза още той.

Блокират квартал в Ямбол заради случаи на коронавирус (ВИДЕО)

От кметството са разговаряли с ромските лидери и имат обещание строгите мерки да се спазват. Кметът, отправи призив лекари от страната да помогнат, тъй като ситуацията в болницата е все по-тежка.

„Ако има български лекари, които искат да помогнат на ямболската болница, ще им бъда много благодарен“, каза кметът на града. Към този момент, лекари и медицински персонал не са се отзовали на призива за помощ.

Поставят КПП-та в ромския квартал на Ямбол (ВИДЕО)

„Много е тежка ситуацията, засега е под контрол, но ако днес, така както вчера се случи, дойде нов поток, нещата ще станат много критични“, каза д-р Валентин Вълчев - зам. директор на МБАЛ-Ямбол.
nova.bg