От тази вечер се въвеждат ограничителни мерки в района на ж.к. "Райна Княгиня" в Ямбол, както и на околните улици, поради опасност от разпространението на COVID-19, съобщиха след спешно заседание на Областния медицински съвет.

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Лиляна Генчева се забранява достъпът на граждани и автомобили до района. Преминаването ще става през контролно-пропускателни пунктове и само при полагане на труд, по здравословни причини, за връщане по постоянен адрес.

Влизането и излизането на автомобили, обслужващи водоснабдяването, електроснабдяването, снабдяването на хранителни магазини и автомобили за специализиран транспорт на болни, ще се допуска само с разрешение на органите на МВР.

Всички, които се намират в закрити и открити обществени места, са длъжни да носят защитна маска за лице или шал.

Не се допуска събирането на групи от хора на открити и закрити обществени места в района. Свободно движение в него ще се извършва само при необходимост за закупуване на храни, лекарства и осъществяване на медицинска помощ.

Въвеждаме тази мярка след увеличаване броя на положителните проби с короновирус инфекция, поради неизпълнение на мерките и нормите за социална изолация и дистанция в района и с цел ограничаване разпространението на коронавируса, както и недопускане пренасянето му в останалите части на града, е заявил областният управител Димитър Иванов след заседанието на съвета.
nova.bg