/ iStock/Getty Images
В Ямбол предстоят ремонти за близо 9 млн. лева на улици, площади и осветление, стана ясно по време на днешната сесия на Общинския съвет. Решението беше взето с 23 гласа "за".

Съветниците одобриха бюджетни промени в капиталовите разходи. Средствата за обновяване на градската инфраструктура са осигурени чрез нисколихвен заем от "Фонд за устойчиви градове". Кредитът е с 3 години гратисен период и срок на погасяване 15 години.

Приключват ремонти за близо 4,3 млн. лв. на ВиК мрежа в тунджански села

"Финансовото състояние на общината е стабилно и това се потвърждава от доклада на Министерството на финансите от 2020 г., според който Ямбол е на 10-то място сред 266 общини в страната.

С този заем обновяването на града няма да приключи", коментира кметът Валентин Ревански по повод поемането на дълга. Със средствата предстои цялостна подмяна на уличното осветление в Ямбол. Ще се изградят и две кръгови кръстовища на възлови пътни артерии в града.

Предвижда се основен ремонт на крайречния булевард и централната улица "Търговска". Заложено е също изграждането на велоалеи и паркинги в някои квартали.
БТА