Няма да бъдат въвеждани допълнителни локални противоепидемични мерки в област Ямбол, освен тези, които влизат в сила от 7 септември в цялата страна. Това стана ясно след продължило два часа заседание на Областния медицински съвет.

Ваксинират пред магазините на големи търговски вериги в Ямбол

Заболеваемостта от COVID-19 в региона за последните 14 дни е 375.2 на 100 000 души. Седем души с коронавирус са починали през последните три дни, сред тях най-младите са на 37 г. и 41 г.

"Диагностицираните към момента са 501, от тях 85 се лекуват в болници- 66 в областта и 19 в други области на страната. Под карантина са поставени 626 контактни на заразени. Частната болница "Св. Йоан Рилски" в Ямбол е разкрила 21 легла за лечение на инфекцията. Към момента има 48 свободни от общо 126 ковид легла в региона" посочи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Лиляна Генчева.

За пет дни в Ямболско: 415 проверки за спазване на здравните мерки

"Засега остава временно затворено Инфекциозното отделение в областната болница "Св. Пантелеймон", заради излязъл в отпуск единственият лекар-специалист. Кадровият проблем съществува не само в Ямбол, а и в цялата страна. Ситуацията е динамична, но вярвам, че ще се справим", каза директорът на болницата д-р Панайот Диманов.

Предстои засилване на контрола и координация на институциите по спазване противоепидемичните мерки, реши местният щаб.
БТА