Извършителят е задържан
Възрастен мъж от ямболското село Лозенец, е с опасност за живота след побой в дома му.

Извършителят е задържан, имал е предишни криминални прояви. Това съобщиха от прокуратурата и болница „Св. Пантелеймон“ в Ямбол.

Две деца нападнаха и ограбиха възрастна жена в центъра на Перник

След нападението 89-годишният мъж сам е потърсил помощ. "Приет е в лечебното заведение с множество травми по главата и гръдния кош. Има и счупвания на лицеви кости, разкъсно-контузни рани по ръцете", каза заместник-директорът на болницата д-р Валентин Вълчев.

Извършителят е установен и задържан около полунощ снощи. Повдигнато му е обвинение за грабеж. Спрямо него предстои да бъде поискана най-строгата мяка за неотклонение „задържане под стража“, каза заместник-ръководителят на Районната прокуратура Недко Русев.

"Нападението е станало на 9 август през деня в дома на Панайот Димитров", разказа кметът на селото Динка Караиванова. Задържан е 20-годишният Валентин Вичев, също от селото.

Нападнаха и ограбиха възрастен мъж в Пловдивско

"Това е третият случай, в който младежът влиза в домове на възрастни хора", разказа още тя. „Той е с една присъда, но беше условна, пробация. Подписваше се тук при мен, мислехме си, че вече започва да се поправя.

Това е жестоко, цялото село е потресено. Възрастните хора тъкмо си получиха пенсиите в понеделник. Сега се страхуват, не зная как да ги успокоя. Не искаме да го пускат въобще. По бързата процедура да се проведе делото“, призова Караиванова.
Мира Безус, БТА